Horeca


Horeca - Sollicitatie Tips

De horecabranche bestaat uit alle bedrijven die eten, drinken en overnachtingsmogelijkheden aanbieden. Enkele voorbeelden zijn, cafetaria's, bedrijfsrestaurants, pizza-afhaal en bezorgbedrijven, nachtclubs, restaurants, lunchrooms, en hotels.

Welke banen zijn er in de horeca ?
De horeca is heel breed,  je kan bijvoorbeeld aan het werk als, kok, serveerster, afwasser, barman/barvrouw, gastheer/gastvrouw  of de bediening. De term horeca is onderverdeeld in drie hoofdcategorieën, dit zijn hotels, restaurants  en cafe's. 

Welke vaardigheden heb ik nodig als ik wil werken in horeca?

Belangrijke basis vaardigheden van de horeca zijn o.a.

- Flexibiliteit 
Je moet je gemakkelijk aan kunnen passen aan veranderende werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden, beleidswijzigingen, omgeving en gedragingen van anderen. Als je bijvoorbeeld in een restaurant werkt heb je vaak te maken met een flexibel rooster, zo is  het werken in de avonduren of het weekend is geen probleem voor jou.

- Geduld 
geduld is cruciaal voor het succes in een dienstverlenende sector. Gasten zullen het voelen als je ze snel weer buiten wilt hebben en niet iedere gast kan nou eenmaal snel een keuze maken voor een gerecht. Het hoort er nou eenmaal bij. Als bedieningsmedewerker leer je dit te accepteren.

- Klantgericht/klantvriendelijkheid
Een hoge prioriteit geven aan tevredenheid van klanten en medewerkers, en aan het verlenen van service of hulp en daarnaar handelen.

- Communicatief vaardig 
je bent goed in presenteren of in het stellen van de juiste vragen. In de horeca is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Luisteren is overigens ook een belangrijke communicatieve vaardigheid in de horeca branche.

- Gastgerichtheid
je bent hoffelijk, voorkomend en welgemanierd naar anderen. Vermijdt uitspraken als ‘nee, dat kan niet’ of ‘het is druk’.  Je biedt ook extra service en onderzoekt hoe gasten adequaat en optimaal te helpen.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor een functie in de horeca?
Laat zien dat je details belangrijk vindt. Dit kun je bereiken door met een mooi en verzorgd cv te maken. Je zou kunnen kiezen voor een 2 kolom layout met een kleur.

Voorbeeld profiel kok
Ik ben een zelfstandig werkend kok en ben op zoek naar een nieuwe culinaire uitdaging. Ik ben internationaal georiënteerd en beheers zowel de klassieke Franse en Italiaanse keuken.ook ben ik geïnteresseerd en geïnspireerd door de Aziatische keuken en breng graag verschillende smaken smaken. Mijn doel is om de mensen met een heerlijk gevoel te laten dineren.

Download nu een CV voor vakgebied: Horeca


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
hotel, restaurant, café, receptioniste, food & beverage manager, chef, medewerker bediening, stagaire, receptie medewerker, medewerker restaurant, kok, medewerker horeca, bediening, medewerker keuken, stage horeca, kelner, front office supervisor, barmedewerker, keuken banen, cateringbeheerder, horeca vacatures

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.