Een cv maak je om jouw levensloop aan scholing en werkervaring weer te geven aan jouw potentiële werkgever. Je zet op je cv wat voor opleiding(en), welke cursussen je daarna(ast) je hebt gedaan en natuurlijk wat je werkervaring is. Maar hoe geef je jouw werkervaring nu het beste weer? Wat moet er echt bij jouw vorige werk staan en wat absoluut niet? Wij leggen het je uit.
Wanneer je solliciteert naar een nieuwe baan, dan is je motivatiebrief het eerste wat de aandacht van je nieuwe werkgever zal trekken. Er zijn natuurlijk bedrijven die zo groot zijn dat ze geen tijd hebben voor motivatie brieven, maar heel veel HR managers bij kleine en middelgrote bedrijven lezen ze wel!
Een cv maken. Daar hebben we graag wat tips voor nodig, want wat is het moeilijk tegenwoordig om een goede cv te maken! We moeten letten op originaliteit, duidelijkheid en relevantie. Bij sommige loopt het hoofd al over als ze er alleen al over denken. Tips voor je cv zijn daarom gewenst. We zetten enkele belangrijke tips voor je op een rij.
Hoe vervelend is het als sites adverteren met gratis cv’s en ze achteraf helemaal niet gratis blijken te zijn? Dat wil je niet.
Een cv maken. Voor veel van ons wel bekend. Je weet in grote lijnen wat er nu precies in moet komen te staan. Jouw persoonsgegevens, opleidingen en werkervaring zijn het meest relevant op jouw cv. Het is in principe een soort samenvatting van je leven. Maar wat betekent ‘cv’ nu precies? En waar komt de cv nu eigenlijk vandaan? Wij leggen het je uit.
Een formele brief schrijven is soms lastig. Hoe moet je de dingen in een formele brief weergeven, in welke volgorde en welke benamingen gebruik je nu precies?