Detailhandel


Detailhandel - Sollicitatie Tips

Detailhandel betekent leveren van fysieke goederen of dienstverlening voor persoonlijk gebruik aan de consument. Het is een sector die bestaat uit verschillende branches (zoals de levensmiddelenbranche, de modebranche, de woonbranche enz.). De detailhandel is de laatste stap van fabrikant tot consument.

Wat doe je in de detailhandel?
Overal vind je winkels en worden er artikelen en producten verkocht, tegenwoordig zijn er ook veel online winkels. De detailhandel is een economische sector die uit diverse branches bestaat. De meest bekende is natuurlijk de supermarktbranche, supermarkten zoals Jumbo, Plus en AH vallen hieronder. Andere branches zijn o.a. de mode branche, consumenten elektronica, huis en tuin en persoonlijke verzorging.

Welke vaardigheden heb ik nodig als administratief medewerker?

Belangrijke basis vaardigheden van een administratief medewerker zijn o.a.

- Communicatie
Aangezien je als administratief medewerker qua werkzaamheden afhankelijk bent van anderen is het van belang dat je communicatief vaardig bent. En je bent ook het visitekaartje voor de organisatie.

- Verkoopvaardigheden
Als verkoper begeleid je de klant naar een aankoop. Hiervoor moet je goed kunnen omgaan met mensen, de juiste uitstraling hebben, voldoende kennis hebben van het product aanbod en je de juiste vragen kunnen stellen.

- Klantgericht/klantvriendelijkheid
Een hoge prioriteit geven aan tevredenheid van klanten en medewerkers, en aan het verlenen van service of hulp en daarnaar handelen.

- Onderhandelingsvaardigheden
Tijdens de onderhandeling luister je naar de andere partij en probeert tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen, zowel op inhoudelijk gebied als op het gebied van het goed houden van de relatie.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor een functie in de detailhandel?
Zorg dat je curriculum vitae een ommerciële maar professionele uitstraling heeft, je zou het beste voor een layout kunnen kiezen met wat kleur, dit geeft een commercieel tintje.

Voorbeeld profiel
Ik ben een persoon die hard kan werken en duidelijkheid belangrijk vind. Mijn voorkeur gaat uit naar werk als verkoper. Zelfstandig werken vind ik fijn, daarnaast kan ik ook goed uitleg geven en kan goed omgaan met mensen. Eigenschappen die bij mij horen zijn; stresbestendig, vriendelijk, communicatief vaardig, verantwoordelijk en flexibel. Kop koffie doen?

Download nu een CV voor vakgebied: Detailhandel


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
retail, verkoopmedewerker, mode branche, winkel medewerker, verkoper, sollicitatie, filiaalmanager, regiomanager, vacatures detailhandel, verkoopster, winkelmedewerker, supermarkt medewerker, studentenbanen, merchandise specialist, parttime verkoper

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.