Commercieel


Commercieel - Sollicitatie Tips

Een commerciële functie loop uit van marketing tot verkoop. In een commerciële functie ben je een onmisbare binnen een bedrijf. Je bent het visitekaartje van een bedrijf en laat overal waar je komt een positieve indruk achter.

Uitleg van het woord commercieel ?
Commercieel is een woord dat wordt gebruikt bij personen, bedrijven en-of overheden die als doel hebben winst te maken. Commerciële personen, bedrijven en overheden handelen en denken altijd in de geest van de klant. Wie hierbij de klant is verschilt.

Welke vaardigheden heb ik nodig als administratief medewerker?

Belangrijke basis vaardigheden van een administratief medewerker zijn o.a.

- Commercieel inzicht
In het kort betekent dit, inzicht in de werking van de markt en hoe hier maximaal van geprofiteerd kan worden.  Je moet voortdurend evalueren en inspelen op marktveranderingen, wensen en behoeften van klanten en positie van concurrenten. Deze vaardidheid heeft als doel  om de omzet van de organisatie te verhogen.

- Communicatief vaardig
je bent goed in presenteren of in het stellen van de juiste vragen. Voor een bedrijf is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Luisteren is overigens ook een belangrijke communicatieve vaardigheid.

- Doelgerichtheid
Je blijft gemotiveerd en zich ondanks problemen, tegenslagen, tegenwerking of afleidingen blijven richten op het bereiken van het gestelde doel..

- Leervermogen
Dit is een cruciale vaardigheid, je moet nieuwe informatie en ideeën snel kunnen opnemen, analyseren en verwerken en deze effectief kunnen toepassen in de praktijk.

- Flexibele werkhouding
Er wordt vaak verwacht je je makkelijk kan aanpassen aan bijvoorbeeld een veranderende omgeving, werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden en gedragingen van anderen. Flexibiliteit is een competentie/eigenschap die werkgevers als zeer positief zien.

- Netwerkvaardigheid
Als je gemakkelijk contacten kan leggen en mensen te benaderen met vragen of verzoeken of als je het leuk vindt om partijen met elkaar in contact te brengen en als je contacten kunt benutten om zaken gedaan te krijgen, dan beschik je over de competentie netwerkvaardigheid.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor een commerciële functie?
Onderscheid jezelf van de rest en laat duidelijk zien dat je geschikt bent. Je kan kiezen voor een layout die meteen opvalt door kleur en die toch zakelijk overkomt.

Voorbeeld profiel
Commercieel gedreven, charismatisch, "Can Do" mentaliteit. Heb grote verantwoording gehad bij het winnen van klanten. Ik ben in het bezit van een omvangrijk netwerk op waar ik aanspraak op mag doen. Geloof sterk in luisteren, dan vertellen. En als je iets van jezelf geeft, komt daar uiteindelijk waarde voor terug:. De term ROI is mij niet onbekend.

Download nu een CV voor vakgebied: Commercieel


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
vacature commercieel, inkoper, intercedent, makelaar, marketing manager, sales manager, verkoper, commercieel verkoop vacatures, verkoop binnendienst, medewerker telefonische verkoop, verkoop medewerker binnendienst, commercieel/administratief medewerker, sales consultants

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.