Management


Management - Sollicitatie Tips

Een manager is een eindverantwoordelijke voor een bepaald taakgebied in een organisatie. Managers hebben allerlei taken, van coördinatie, het verspreiden van informatie, tot het toebedelen van taken.

Wat is management in het kort ?
Het doel van management is het (her)formuleren en bereiken van de ondernemingsdoelstellingen in de gegeven - soms sterk veranderende - context. Om de doelstellingen te bereiken zijn van belang: bepaling van de strategie, financieel beheer, een flexibele maar geleide organisatie, marketing en innovatie.Het begrip management wordt ook gebruikt om de personen die belast zijn met het management, de bestuurders of leidinggevenden, als collectief aan te duiden.

Welke vaardigheden zijn belangerijk?

Belangrijke basis vaardigheden zijn:

- Leidinggeven
 Hiervoor moet je een aantal vaardigheden Je  moet het vermogen hebben om gebeurtenissen te ordenen. Meningen van feiten kunnen onderscheiden. Het kunnen en willen bewaken van de voortgang van werkzaamheden en gemaakte afspraken. iIspireren van medewerkers en het kunnen en positief willen beïnvloeden van medewerkers.

- Sociale vaardigheden
Sociale vaardigheden een pre, Hhermee wordt bedoeld hoe goed je met andere mensen kunt omgaan. Vaardigheden als tact, diplomatie, overtuigingskracht en inlevingsvermogen vallen hieronder.

- Communicatieve vaardigheden
je moet ideeën of meningen aan anderen duidelijk maken, gebruikmakend van heldere en correcte taal, gebaren en non-verbale communicatie.

- Coachen
Je kan mensen inspireren voor het bereiken van persoonlijke of zakelijke doelen door de ontwikkeling van kennis, competenties en talenten. Je kan helpen om werkgerelateerde doelen te verwezenlijken.

Waar moet ik op letten als ik een cv maak ?
Zorg dat je curriculum vitae een krachtige en heldere uitstraling heeft. 

Voorbeeld profiel
Ik ben open en eerlijk, heb een groot doorzettingsvermogen en kan plannen realiseren. Ik neem graag initiatieven en ben een doorzetter, ook in moeilijk situaties. Ik goed kan luisteren en hierbij beschik over een goed inlevingsvermogen. Een andere eigenschap is mijn goede mondelinge
uitdrukkingsvaardigheid, welke ik in de loop der jaren goed heb weten te ontwikkelen. Ik sta te allen tijde open voor de mening van een ander. Door mijn resultaatgerichte houding zien. Mijn werkresultaten kenmerken zich in het algemeen door zorgvuldigheid, waarbij ik kan doorschieten naar perfectionisme.

Download nu een CV voor vakgebied: Management


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
directie management, sales & management, accountmanager, bedrijfsleider, assistant accountmanager, praktijkmanager, assistent manager,factory manager,manager sales, medewerker contractbeheer, restaurant manager, hotel manager, junior sales manager, junior project manager, productie manager, operationeel manager, operations manager, team manager

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.