Consultancy


Consultancy - Sollicitatie Tips

Als consultant geef je professioneel en deskundig advies geeft in een bepaald gebied van management, organisatie. Een consultant geeft advies op een professionele wijze. Dit betekent in de praktijk dat consultants in staat worden geacht om een hoge kwaliteit van dienstverlening te leveren.

Wat doet een consultant of adviseur?
Als consultant of adviseur geef je professioneel en deskundig advies, Je beheert een expertise die bij de ontvangende partij ontbreekt. Je moet goed tegen druk kunnen, klanten verwachten namelijk dat je een oplossing biedt voor hun problemen. Als consultant heb je een objectieve en onafhankelijke kijk op de situatie.

Welke vaardigheden heb ik nodig als consultant ?

Belangrijke basis vaardigheden van een administratief medewerker zijn o.a.

- Analytisch vermogen
Je hebt het vermogen om (grote hoeveelheden) gegevens op te nemen en trends te analyseren en tot een resultaat leiden. Het verzamelen van informatie: het analyseren van gegevens uit de verzamelde gegevens en het vermogen voor het zoeken naar een oplossing voor een probleem.

- Sociaal vaardig
Je kan je zonder moeite onder andere mensen kunnen begeven. Gemakkelijk naar anderen toestappen en zich in gezelschap mengen. Eenvoudig nieuwe contacten en relaties maken.

- Doelgerichtheid
Ben jij gemotiveerd en zich ondanks problemen, tegenslagen, tegenwerking of afleidingen blijven richten op het bereiken van het gestelde doel.

- Resultaatgericht
Als je resultaatgericht bent doe je het volgende: Je stelt concrete haalbare doelen en past hier je beslissingen op aan.

- Overtuigingskracht
je houding die erop gericht is om iemand anders te overtuigen van een bepaald standpunt gericht op het verkrijgen van instemming met bepaalde plannen of ideeën. Dit realiseer je door middel van je argumenten en persoonlijk overwicht.

- Coachen
Je kan mensen inspireren voor het bereiken van persoonlijke of zakelijke doelen door de ontwikkeling van kennis, competenties en talenten. Je kan helpen om werkgerelateerde doelen te verwezenlijken.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor een administratieve functie?
Het is belangrijk dat je meteen een sterke persoonlijkheid laat zien , dit doe je met een duidelijk en professionele uitstraling. Je kan  het beste kiezen voor een layout dat strak en zakelijk overkomt. 

Voorbeeld profiel
Ik ben een ambitieuze en gedreven persoon, druk op zoek naar een nieuwe mogelijkheid om mijn consultancy ervaring te mogen tonen. Ik beschik over een hands-on mentaliteit en een helikopterview, ben ik geen 9 tot 5 type en ben ik flexibel en enthousiast. Wat mij echt onderscheidt? Ik leg het u graag uit in een persoonlijk onderhoud!

Download nu een CV voor vakgebied: Consultancy


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
cv accountant, curriculum vitae adviseur, sollicitatiebrief consultant, accountant, belastingadviseur, organisatieadviseur, managementconsultant, financieel adviseur, verzekeringsadviseur, juridisch adviseur, bouwkundig adviseur, onderwijskundig adviseur, consultant internationale energiesector,it consulting

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.