Logistiek


Logistiek - Sollicitatie Tips

Een korte definitie van logistiek is "de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheden tegen minimale kosten".

Wat is de betekenis van logistiek?
Logistiek is het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom, en de wetenschap hierover. Dit begint vanaf de ontwikkeling en inkoop van een product, via productie en distributie naar de eindafnemer, en heeft als doel om tegen optimale kosten en kapitaalgebruik te voldoen aan de behoeften van de markt. Tevens rekent men ook de omgekeerde goederenstroom reverse logistics tot het domein logistiek.(Wikipedia)

Welke vaardigheden heb ik nodig als in de logistiek wil werken?

Belangrijke basis vaardigheden zijn:

- Sociale vaardigheden
Voor bijna elke functie moet je over goede sociale vaardigheden beschikken. je moet goed kunnen omgaan met mensen. Sociale vaardigheden zijn noodzakelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatie. Ook zijn sociale vaardigheden onmisbaar bij een goede samenwerking.

- Teambuilding 
het motiveren en ontwikkelen van mensen om effectief samen te werken om het gewenste resultaat te bereiken. Effectieve communicatie, volledige betrokkenheid en aanwezigheid met de juiste ondersteuning en begeleiding horen hierbij.

- Analytisch denken
Analytisch denkvermogen vind je vaak terug in de profielschets in vacatures. Dit houd in dat je het vermogen hebt van, het analyseren van gegevens uit de opgegeven informatie en het vermogen voor het zoeken naar een oplossing voor een probleem. Je gaat logisch en methodisch te werk.

- Samenwerken
Je bent bereid met anderen samen te werken. Samenwerken leidt tot betere prestaties voor het bedrijf als geheel.

- Zelfstandigheid
Je kan problemen of belemmeringen signaleren, en zo snel mogelijk oplossen. Alert zijn op en anticiperen op kansen, nieuwe situaties of problemen, en er in een vroeg stadium naar handelen.

Wat voor CV kan ik het beste gebruiken voor een functie in de logistiek?
Je zou het beste voor een moderne layout kunnen kiezen omdat je hiermee de concurrentie kan aftroeven. Zorg dat je alleen relevante informatie plaats op je cv.

Voorbeeld profiel
Wat mij in de functie bijzonder aantrekt, zijn met name de organisatorische en resultaatgerichte aspecten van deze functie. Deze afwisselende functie past voortreffelijk bij mijn persoonlijkheid. Ik ben loyaal, vakkundige en een goede communicator. Ben tevens goed in het opbouwen en onderhouden van relaties. Ik streef naar altijd met een win win situatie als doel.

Download nu een CV voor vakgebied: Logistiek


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
logistiek medewerker,pakketbezorger, magazijnmedewerker,bureaucoördinator, logistics specialist,vrachtwagenchauffeur, logistiek webshop medewerker,inkooplogistiek,productielogistiek,distributielogistiek,goederenvervoer, drop shipping,logistics engineer,scheepvaartplanner,planner logistiek,inkoop manager,douane

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.