Zorg


Zorg - Sollicitatie Tips

De gezondheidszorg kent een breed scala aan traditionele vakgebieden als farmacie, geneeskunde, verpleegkunde en verloskunde.

De zorgsector in het kort.
De zorgsector in Nederland bestaat uit de bedrijven, instellingen en medewerkers die zich bezighouden ziekenzorg kraamzorg ouderenzorg gezinszorg gehandicaptenzorg medische hulpverlening en medische hulpmiddelen Mensen die in de zorg werken zijn verantwoordelijk voor de verpleging van mensen, jong en oud.De gezondheidszorg kent een breed scala aan traditionele vakgebieden als farmacie, geneeskunde, verpleegkunde en verloskunde.(bron Wikipedia)

Welke competenties heb je nodig in de zorgsector?

Belangrijke basis vaardigheden in de zorg zijn:

- Zorgzaam
Je hebt oog en aandacht voor een ander. Je zorgt dat een ander zich op zijn/haar gemak voelt en toont betrokkenheid. Ook reflecteer je de situatie van anderen.

- Flexibiliteit
Je moet je gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden, beleidswijzigingen, omgeving en gedragingen van anderen. Als je bijvoorbeeld in een restaurant werkt heb je vaak te maken met een flexibel rooster, zo is  het werken in de avonduren of het weekend is geen probleem voor jou.

- Goed met mensen om kunnen gaan.
Je moet je kunnen plaatsen in mensen en ook begrijpen welke interesses er spelen. Je moet ook goed kunnen luisteren. Het is van belang dat je communicatief vaardig bent en je moet ook goed kunnen samenwerken. met collega's.

-Verantwoordelijkheidsgevoel
Je moet alert zijn en je bent verantwoordelijk voor je eigen werk en zorg. Ook moet je jezelf aan zorg- of behandelplannen houden. Je moet ook informatie uitwisselen tussen betrokken en collega hulpverleners

- Geduld
Geduld is belangerijk in de zorgsector. Je hebt dagelijks te maken met mensen die lichamelijk of geestlijk ziek zijn. Je moet in staat zijn geduldig te blijven en je aanpassen aan de persoonlijke omstandigheden. 

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor de zorgsector?
Zorg dat je curriculum vitae een schone maar professionele uitstraling heeft, je zou het beste voor een schone overzichtelijk layout kunnen kiezen. Dit past in de stijl voor de zorg.

Voorbeeld profiel
Geregistreerd verpleegkundige met twaalf jaar werkervaring in de gezondheidszorg. Ik heb ervaring van zorg aan een diversiteit aan patiënten, met een passie voor verloskundige zorg.  Laatste drie jaar zorg verleent als verpleegkundige op de afdeling Verloskundige van het AMC ziekenhuis in Amsterdam.  Ik ben zorgzaam ingesteld en een persoon die hoge eisen aan zichzelf stelt en kwalitatief de beste zorg wil leveren.

Download nu een CV voor vakgebied: Zorg


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
ziekenzorg, kraamzorg, ouderenzorg, gezinszorg, gehandicaptenzorg, medische hulpverlening, helpende plus, begeleider,assistent begeleider, verpleegkundige, thuishulp. zorgcoördinator, thuiszorg, jeugdzorg, gastvrouw, verpleegster, dokter assistent,cliëntondersteuner, psycholoog, wijkverpleegkundige,verzorgende ig ,psychiater

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.