Marketing


Marketing - Sollicitatie Tips

Overal word je geconfronteerd met marketing. Bedrijven willen winst maken en gebruiken allerlei vormen van marketing om hun producten en diensten onder de aandacht van de juiste personen te krijgen.

Wat is marketing in het kort?
Marketing heeft meerdere doelen zoals, winst, geld inzamelen voor een goed doel, bezoekers aantrekken, verkiezingen winnen etc.  De instrumenten die in marketing worden gebruikt zijn de 4 P's, promotie, product, prijs en plaats. Marketing houdt zich voornamelijk bezig met de markt. Verkoop richt zich voornamelijk op de directe verkoop aan klanten. Marketing is overigens een ruim begrip. Marketing omvat in principe alle activiteiten die de klant en aanbieder bij elkaar brengen.

Welke vaardigheden heb ik nodig als ik in de marketing werkzaam wil zijn ?

Belangrijke basis vaardigheden van een marketeer zijn:

- Commercieel inzicht
In het kort betekent dit, inzicht in de werking van de markt en hoe hier maximaal van geprofiteerd kan worden.  Je moet voortdurend evalueren en inspelen op marktveranderingen, wensen en behoeften van klanten en positie van concurrenten. Deze vaardidheid heeft als doel  om de omzet van de organisatie te verhogen.

- Leervermogen
Dit is een cruciale vaardigheid, je moet nieuwe informatie en ideeën snel kunnen opnemen, analyseren en verwerken en deze effectief kunnen toepassen in de praktijk.

- Werken in teamverband
Je moet met diverse individuen samenwerken aan een gemeenschappelijk doel en/of resultaat. Sommige zaken kunnen onmogelijk door één persoon tot een goed einde worden gebracht. Grote doelstellingen vereisen vaak dat mensen samenwerken binnen een organisatie.

- Creativiteit
Je moet kunnen omgaan met nieuwe ideeën en waar nodig deze kunnen verbeteren. Je hebt het vermogen om nieuwe of originele ideeën 
te bedenken ten behoeve van verbetering, ontwikkeling of vervanging van bestaande werkwijzen, ideeën, producten of diensten.

-Communicatief vaardig 
Je bent goed in presenteren of in het stellen van de juiste vragen. Voor een functie als marketeer is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Luisteren is overigens ook een belangrijke communicatieve vaardigheid.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor een functie in de marketing?
Zorg dat je curriculum vitae een creatieve uitstraling heeft , je zou het beste voor een witte overzichtelijk layout kunnen kiezen. Dit past meer in de stijl voor de functie.

Voorbeeld profiel
Ik heb acht jaar ervaring als online marketing professional. Mijn interesse en specialisaties? Online marketing en branding. Mijn marketingkennis heb ik succesvol ingezet voor het vermarkten van zeer verschillende producten en diensten. In het verleden heb ik voor diverse bedrijven gewerkt waaronder Philips, Shell, en Bol.com waar ik in teamverband een gemiddelde omzet van 7% gegenereerd heb met diverse online en offline campagnes. De termen ROI en CPA zijn voor mij niet onbekend, ik zou dit graag in een gesprek willen toelichten.

Download nu een CV voor vakgebied: Marketing


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
marketeer, online marketeer, content marketeer, assistent marketing, b2c crm campaign expert, content marketing specialist, brandmanager, marketingmedewerker, customer service representative, brandspecialist, commercieel medewerker, brandspecialist, product manager,content creator, pr, seo specialist, social media marketeer, data analist,communicatie specialist

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.