ICT


ICT - Sollicitatie Tips

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Ieder apparaat of systeem dat informatie verwerkt of gebruikt kan worden om te communiceren valt onder ICT.

Wat is de ICT branche?
De informatie- en communicatietechnologie (ICT), is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Hieronder valt het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases, games en websites. Ook het onderhouden van computers en programmatuur en het schrijven van software valt hieronder. Het onderhouden van computers en programmatuur en het schrijven van administratieve software valt ook hieronder.

Welke vaardigheden heb ik nodig om in de ICT branche te werken?

Belangrijke basis vaardigheden van een administratief medewerker zijn:

-  Leervermogen
Dit is een cruciale vaardigheid in de ICT sector, je moet nieuwe informatie en ideeën snel kunnen opnemen, analyseren en verwerken en deze effectief kunnen toepassen in de praktijk.

- Communicatie 
In de ICT ben je afhankelijk van anderen, je werkt vaak in teamverband en je moet duidelijk moeten communiceren met opdrachtgevers. Het is dus van belang dat je communicatief vaardig bent. 

- Analytisch denken
Analytisch denkvermogen is een must in de informatie- en communicatietechnologie. Dit houd in dat je het vermogen hebt van, het analyseren van gegevens uit de opgegeven informatie en het vermogen voor het zoeken naar een oplossing voor een probleem. Je gaat logisch en methodisch te werk.

- Probleemoplossend vermogen
De ICT  wereld is complex met problemen die om een oplossing vragen. G je moet over een goed probleemoplossend vermogen beschikken. Het probleemoplossend vermogen vraagt om vaardigheden als: signaleren, evalueren, oplossingsstrategieën bedenken, creatief denken, doorzetten, en proactief zijn/

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor een functie in de ICT branche?
Zorg dat je curriculum vitae een uitdagend uitstraling heeft, je zou het beste voor een creatieve layout kunnen gaan. 

Voorbeeld profiel
Als ICT’er met gedegen opleiding, vakkennis en veel ervaring ligt mijn toegevoegde waarde voor uw bedrijf in de combinatie techniek en ontwerp. Gedreven, loyaal en servicegericht zijn woorden die mij goed omschrijven. Mijn affiniteit met ICT stelt mij in staat om me snel aan te passen aan nieuwe systemen. Ben breed inzetbaar en kenmerk ik mezelf door een goede gedrevenheid en de wil om hierin te blijven doorontwikkelen.

Download nu een CV voor vakgebied: ICT


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
ict, it,informaticus, software ontwikkelaar, netwerkbeheerder, developer, php developer, applicatiebeheerder, 3d printing engineer,servicedesk medewerker, c# developer, cloud engineer, .net ontwikkelaar, software consultant, software consultant, .net ontwikkelaar, mobile app ontwikkelaar, webdesigner, specialist data,java programmeur, systeembeheerder

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.