HR


HR - Sollicitatie Tips

De afkorting HR betekent ''human resources''. De afdeling HR adviseert op het gebied van human resources en is verantwoordelijk voor het recruiten, beoordelen en het opleiden van werknemers.

Wat doet een HR afdeling?
Human resource ( HR) is een onderdeel van het organisatiebeleid, namelijk het deel dat direct betrekking heeft op het personeel. Human resource is het geheel van maatregelen gericht op arbeid dat helpt de organisatiedoelstellingen te verwezenlijken. Deze afdeling is ook als personeelsmanagement of personeel- en organisatiebeleid.

Welke competenties heb ik nodig als HR professional?

Belangrijke basis vaardigheden van een HR professional zijn:

- Integriteit 
Als HR-professional kom je in aanraking met vertrouwelijke zaken. Het is belangerijk dat  e integer bent. Je moet ook betrouwbaar, zorgvuldig met bepaalde zaken om kunnen gaan.

- Mensenkennis
je weet hoe mensen kunnen/gaan reageren in bepaalde situaties, dat je kunt zien wat ze denken zonder dat ze dat zeggen.Je voelt mensen goed aan, kunt snel beoordelen hoe iemand in zijn vel zit en je prikt door opgeklopte verhalen in sollicitatiegesprekken heen. Ook kan je behalve aan verbale communicatie, ook aan non-verbale communicatie inschatten wat iemand bedoelt of voelt. 

- Resultaatgericht
Als HR-professional moet acties en beslissingen richten op het daadwerkelijk realiseren van beoogde resultaten.

- Adviseren
Een hoge prioriteit geven aan tevredenheid van klanten en medewerkers, en aan het verlenen van service of hulp en daarnaar handelen.

- sociale vaardigheden
Als HR professional zijn sociale vaardigheden een pre. Hiermee wordt bedoeld hoe goed je met andere mensen kunt omgaan. Vaardigheden als tact, diplomatie, overtuigingskracht en inlevingsvermogen vallen hieronder.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor functie in HR?
Zorg dat je curriculum vitae een schone maar professionele uitstraling heeft, je zou het beste voor een lichte verzichtelijk layout kunnen kiezen. Dit past meer in de stijl voor de functie.

Voorbeeld profiel HRM Adviseur
Ervaren, enthousiaste en ‘moderne’ HRM Adviseur die werkt met brede interesse en gevoel voor mens en organisatie. Ondersteunen door invulling te geven aan, en een vertaling te maken van de HRM processen in-, door- en uitstroom naar de dagelijkse behoefte en praktijk. Werkt zeer effectief in een drukke werkomgeving en kan goed samenwerken met personeel van meerdere hiërarchische niveaus, waaronder collega’s, managers en leidinggevenden. Humor zit in mijn DNA.

Download nu een CV voor vakgebied: HR


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
human resource, personeelsmanagement, hr, hr-professional, p&o, humanresourcesmanagement, hr advisor, recruiter, intercedent bij, medewerker hr, beleidsadviseur, hr manager, job agents, teammanager hrm, junior recruiter, senior recruiter

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.