Administratie


Administratie - Sollicitatie Tips

De functie van administratief medewerker valt uiteen in diverse deelfuncties, secretarieel medewerker, secretaresse, receptionist, telefonist en bedrijfsadministratief medewerker.

Zoeken naar een baan als administratief medewerker

Ben je op zoek naar een administratieve functie? Een administratief medewerker verricht allerlei administratieve en ondersteunende taken.  De inhoud van die taken kan erg verschillen, want die inhoud is afhankelijk van de organisatie waar de administratief medewerker werkzaam is. Voorbeelden van de taken van een administratief medewerker: het ontvangen van klanten, het uittypen van rapporten en verslagen, data-entry, het opstellen en het verwerken van telefoontjes en het versturen van brieven.

Als administratief medewerker sta je in voor administratieve en ondersteunende taken, waarvan de inhoud erg afhankelijk is van de afdeling waarop ze werken. Dit kan gaan van het uittypen van verslagen en nota’s, onthaal van klanten, data entry, vergaderzalen klaarzetten tot het ontvangen van de binnenkomende telefoons. Maar ook taken als het verwerken van facturen, het versturen van brieven en het opstellen van facturen kan tot je takenpakket behoren.

Administratief medewerker: vaardigheden

Wil je solliciteren naar de functie van administratief medewerker? Dan moet je natuurlijk wel weten welke  belangrijke basisvaardigheden je nodig hebt om die functie goed te kunnen vervullen.

 • Een administratief medewerker moet accuraat zijn. Hij moet dus zeer nauwgezet of precies zijn. Iemand die nauwgezet en precies is heeft de eigenschap dat hij kwaliteit wil afleveren. Daarom kijkt hij altijd kritisch naar zijn eigen product.
 • Als administratief medewerker ben je wat betreft je werkzaamheden afhankelijk van anderen. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Een administratief medewerker is klantgericht en klantvriendelijk. Voor een administratief medewerker heeft de tevredenheid van klanten en medewerkers van het bedrijf en het verlenen van service en hulp prioriteit. Uiteraard blijkt dat uit zijn handelen.
 • Een administratief medewerker moet zelfstandig kunnen handelen. Problemen en belemmeringen moeten worden gesignaleerd en zo snel mogelijk worden opgelost. Ook moet hij alert zijn en anticiperen op nieuwe kansen, nieuwe situaties of problemen. Er wordt van hem verwacht dat hij in een vroeg stadium handelt naar deze kansen, nieuwe situaties of problemen.

Administratief medewerker: geschiktheid

Ben jij geschikt voor de baan van administratief medewerker? Bekijk het volgende lijstje. Wat mag voor jou geen probleem zijn?

 • Voor deze afwisselende baan moet je weten van aanpakken.
 • Het schakelen tussen verschillende werkzaamheden mag voor jou geen probleem zijn.
 • Een belangrijk aspect van het werk is, zoals al eerder opgemerkt. Klantvriendelijkheid. Je moet dus klantvriendelijk zijn.
 • Omdat je bij veel werkzaamheden werkt met de computer moet je snel en goed kunnen typen.
 • Uiteraard moet je kennis hebben van internet en de belangrijkste MS Office programma’s Word, Outlook en Excel goed kunnen gebruiken.
 • Natuurlijk schrijf en spreek je goed Nederlands
 • Eenvoudig rekenwerk is voor jou geen probleem.

 Administratief medewerker: onderdelen cv

Wil je een cv opstellen voor een administratief medewerker? De belangrijkste onderdelen van dit cv:

 • Je begint je cv met het vermelden van je naam, adres, telefoonnummer, en e-mailadres. Deze gegevens worden altijd bovenaan geplaatst.
 • Motivatie om te solliciteren. Je moet vertellen wie je bent, welke werkervaring je hebt en wat je het bedrijf te bieden hebt. Hoe laat je weten wat je motivatie is? Door te vertellen over je persoonlijke doelen en sterke eigenschappen als administratief medewerker. Deze motivatie moet kort, krachtig en origineel zijn.
 • Je vermeldt de meest recente opleiding het eerst. Vergeet niet om de naam van het opleidingsinstituut, de locatie en het jaar waarin het diploma is behaald te vermelden.
 • Begin met de meest recente werkervaring. Per baan vermeld je de functie, de naam van het bedrijf, de locatie en de periode dat je bij het bedrijf hebt gewerkt. Vergeet niet te vermelden wat je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden waren.
 • Persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden. Belicht je kernkwaliteiten. Ben je bijvoorbeeld kritisch, behulpzaam, doelgericht of kun je goed prioriteiten stellen?

Opmaak van het cv

Het cv van een administratief medewerker moet er natuurlijk overzichtelijk zijn. Maak daarom gebruik van witregels, bulletpoints en vetgedrukte woorden. Je komt dan goed georganiseerd over. Aangeraden wordt om het cv te beperken tot één pagina. Neem daarom alleen essentiële informatie op.

Administratief medewerker: voorbeelden van cv’s

Op zoek naar een voorbeeld cv van een administratief medewerker? Door even te googelen kun je snel veel voorbeeld cv’s vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op de website www.cv5.nl.

Download nu een CV voor vakgebied: Administratie


CV Voorbeeld | CV Format

Gerelateerde zoektermen
administratief medewerker, detailgerichte, voorbeeld profiel , belangrijke basis vaardigheden, online cv maken, maak een administratief cv, administratief medewerkers, archiefmedewerker, backofficemedewerker, boekhouder, directiesecretaresse, documentatiemedewerker, secretaresse, office assistant, juridisch secretaresse, salarisadministrateur

Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.