Cv herschrijven

Neem contact met ons op

 
 
 

 

Vijf redenen om je cv te laten herschrijven

1. Zorg dat je cv helder en overzichtelijk is

Je wilt indruk maken en hebt misschien de neiging om zoveel mogelijk informatie in je cv te zetten. Helaas werkt dit averechts. Kom tot de kern en maak het de lezer van jouw cv gemakkelijk:

 • Probeer je cv op maximaal 2 A4 pagina’s weer te geven
 • Vermeld uitsluitend relevante zaken die betrekking hebben op de vacature
 • Schrijf kort en bondig en maak gebruik van bulletpoints
 • Zorg voor duidelijke titels, waardoor de belangrijkste zaken meteen opvallen
 • Kies voor prettig leesbare lettertypes, lettergroottes en regelafstanden
 • Zorg dat de volgorde klopt, van heden naar verleden.

2. Persoonlijk profiel.

Een persoonlijk profiel mag in jouw cv niet ontbreken. Het is een perfecte opening om met een paar zinnen aan te geven, waarom jij geschikt bent voor een bepaalde functie. Bovendien nemen weinig werkgevers de moeite om je sollicitatiebrief te lezen, met een persoonlijk profiel leest men hoe dan ook je motivatie.

Vind je het schrijven van een persoonlijk profiel niet gemakkelijk? Heb je moeite om jezelf in een paar pakkende regels te omschrijven? Wij hebben veel ervaring om met behulp van jouw huidige cv en een korte toelichting de belangrijkste zaken in een persoonlijk profiel te beschrijven.

3. Beschrijving werkervaring.

Beschrijf je werkervaring kort en bondig maar vergeet geen essentiële zaken. Het gaat erom dat je de meest relevante zaken vermeldt die betrekking hebben op je eerdere functies.

 • Voorkom dat je alle details en teveel functietaken beschrijft
 • Reguliere functies hebben geen uitgebreide omschrijving nodig
 • Beschrijf je voormalige functie in maximaal drie regels en benoem alleen interessante functietaken, maak gebruik van bulletpoints
 • Voor functies ouder dan tien tot vijftien jaar, moet je bedenken of ze nog relevant zijn om uitgebreid te vermelden. Beperk je waar kan tot de datum, functienaam en bedrijfsnaam
 • Leg de nadruk op behaalde successen en uitgevoerde projecten. Wees daarin niet bescheiden

4. Functie gerelateerde (kern)competenties.

Leg de nadruk op functie gerelateerde (kern)competenties in plaats van je persoonlijke eigenschappen. Met het benoemen van persoonlijke eigenschappen kom je niet meer origineel voor de dag. Functie gerelateerde (kern)competenties zijn aanzienlijk belangrijker. Hiermee kun je onderscheidend zijn en aantoonbaar maken dat jij de kwaliteiten bezit die de uitvoering van de functie tot een succes zal maken.

5. Standaard zwart/wit A4 cv?

Een standaard zwart/wit A4 cv kan echt niet meer! Hier zit niemand nog op te wachten. Zorg voor een opvallend goede eerste indruk. Dat doe je op de eerste plaats met een gelikte vormgeving en op de tweede plaats met een uitstekende inhoud. Kies voor een vormgeving van en gecorrigeerde inhoud van CV5!

Maak het jezelf makkelijk en laat je sollicitatiebrief door CV5 schrijven!

Vind je sollicitatiebrieven schrijven lastig of tijdrovend? Laat een succesvolle sollicitatiebrief door ons schrijven na een kort telefonisch interview en het aanleveren van de vacaturetekst. Binnen 48 uur heb je de perfecte brief in handen, die je bovendien kunt hergebruiken. 100% maatwerk op jouw profiel en vacature met onderscheidende en opvallende elementen! Met minimale inspanningen de perfecte sollicitatiebrief? Laat je brief schrijven.

Wie op gesprek wil, kan zich geen fouten veroorloven. Laat je sollicitatiebrief volledig checken op inhoud, grammatica, opmaak, structuur en leesbaarheid. Binnen 48 uur heb je jouw gecorrigeerde brief weer terug, zodat je die gedroomde baan in de wacht kunt slepen!Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoeken we je even de tijd te nemen om de belangrijkste punten van ons Privacybeleid door te lezen. Het beschrijft hoe wij gegevens gebruiken en welke opties je hebt.